annemarie boorsma

PUBLICATIES

Op deze pagina publicaties van mijn hand vanaf 2018. Bovenaan de meest recente publicaties, voor oudere, naar beneden scrollen.

Catalogus Harrie Kuyten. Een weerzien in Kortenhoef, 60 blz, € 17,50, bestellen via info@kunstaandedijk.nl. Om een indruk te krijgen van deze publicatie, klik op bovenstaande afbeelding.

In de Haagse Historie, nr 27, lente 2023, verscheen mijn artikel: ‘Overlever vertelt. Vroege herinneringen aan Auschwitz’, Klik op bovenstaande afbeelding om artikel te lezen.

In de Haagse Historie, nr 25, herfst 2022, verscheen mijn artikel: “Fascinatie en kritiek Rico Bulthuis en esoterisch Den Haag.’ Klik op bovenstaande afbeelding om artikel te lezen.

Catalogus Jan Roëde, 51 blz. € 17,50, bestellen via info@kunstaandedijk.nl. Om een indruk te krijgen van deze publicatie, klik op bovenstaande afbeelding

Artikel over Jan Roëde in ‘Haagse Tijden’, klik op bovenstaande afbeelding

Artikel over theaterfotograaf Pan Sok in De Haagse Tijden. Klik op bovenstaande afbeelding

Frans Kokshoorn, een beeldhouwer met humor. Blz 3Klik op bovenstaande afbeelding

De sprookjesschrijver en de Auschwitzoverlevende. Over het boek ‘Fred Fernandes keert terug”, uitgegeven in januari 1946. Blz. 14. Klik op bovenstaande afbeelding.

Voor artikel over Helene Kröller-Müller in Den Haag, klik op bovenstaande afbeelding.

Artikel over schrijversportretten in het Literatuurmuseum Den Haag. Voor vergroting, klik op bovenstaande afbeelding. Uit De Haagse Tijden, Dinsdag 10 december 2019

Artikel uit de Haagse Tijden over de Haagse School, Dinsdag 20 augustus 2019. Klik op bovenstaande afbeelding voor tekst

Herinneringen aan Toneelgroep De Appel. Klik op bovenstaande afbeelding, blz 3

Over de onthulling van het portret van Sacha Bulthuis in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Klik op bovenstaande afbeelding.

Meer dan 80 artikelen over beelden in de openbare ruimte van Leidschendam Voorburg, klik op bovenstaande afbeelding

Artikelen over kunst in Leidschendam Voorburg, klik op bovenstaande afbeelding

Toespraak bij de uitreiking van de Humanistische prijs Haaglanden 2019. KLIK HIER

Artikel over lezing en film Midnight in ParisKLIK HIER

Artikel over lezing en film Werk ohne Autor. KLIK HIER