annemarie boorsma

PRAKTISCHE cursusinformatie

AANPAK

Bij alle cursussen en lezingen wordt gebruik gemaakt van PowerPoint presentaties.

De cursussen hebben het karakter van een hoorcollege-reeks. Tijdens de eerste les ontvangt de cursist een map met artikelen over een aantal kunstenaars die besproken worden. De lessen duren anderhalf uur met tussendoor een pauze van ongeveer een kwartier. Voor en na de lessen, en in de pauze, is er gelegenheid om vragen te stellen en boeken in te kijken. De lessen kunnen soms tot een kwartier uitlopen!

VOOR WIE

De cursussen kunstgeschiedenis zijn voor iedereen met belangstelling voor kunst en cultuur te volgen. Kunsthistorische voorkennis is niet noodzakelijk.

LEZINGEN EN GASTLEZINGEN

De laatste les is een lezing over een actuele tentoonstelling. Er kan ook gekozen worden voor een gastlezing. Soms zijn de onderwerpen voor de (gast) lezingen bekend voordat de cursus begint, soms worden die halverwege de cursus bekend gemaakt.

PROEFLES

Belangstellenden die nooit eerder een les hebben bijgewoond mogen een gratis proefles, of gratis lezing volgen.

LESSEN INHALEN

Kunt u een keer niet op de dag waarvoor u zich heeft ingeschreven, dan bestaat er meestal de mogelijkheid om aan te schuiven bij een andere bijeenkomst van die week over hetzelfde onderwerp. Wel even doorgeven aan de docent. U hoeft geen enkele les te missen, omdat alle lessen worden opgenomen. U kunt dus de gemiste les later die week online bekijken.

ONLINE LESSEN/ ONLINE CURSUS

Alle lessen worden opgenomen. Dus u hoeft nooit een les te missen. U kunt zich ook aanmelden voor alleen de online cursus.

HET JAARPROGRAMMA

In een jaar worden telkens twee cursussen van 12 lessen gegeven. Eén die start in de derde week van september en één die start in de derde week van januari. De beeldende kunsten staan centraal, maar regelmatig worden er verbanden gelegd met literatuur, theater en andere kunstuitingen.

TIJDSTIP VAN DE CURSUSSEN

De cursussen worden gegeven in de ochtenduren. U kunt kiezen voor de dinsdagochtend, de donderdagochtend of de vrijdagochtend. De onlinecursus kunt u bekijken wanneer het u uitkomt en staat 3 maanden lang online.

KOSTEN

De cursussen van 12 lessen kosten  € 160,00. Met de PEP-Vrijwilligerspas ontvangt u 10 % korting. Ook met de Cultuurkaart L-V, ontvangt u 10% korting. Voor meer informatie: PEP-Den Haag en https://www.senw-lv.nl/ Daarnaast ontvangt u kortingen met een ooievaarspas. Informatie bij de docente

De online cursus van 12 lessen kost € 120,00 .

AANMELDING EN INFORMATIE

E-mail: abcurskunst@hotmail.com

of annemarieboorsma@gmail.com

of 070-3822130

Illustraties op deze pagina, van boven naar beneden: Bernadet Boorsma, portret van Lucian Freud, pen op papier, Edward Hopper, Hotel aan een spoorlijn, 1952, olieverf op doek, 79,4 x 101,9 cm, The Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, The Smithsonian Institution.  Paula Boorsma Dietz, De gele vogel, gobelin, 1962, prive bezit, foto van Museum Sophiahof.

Terug naar Homepagina/Cursusoverzicht