annemarie boorsma

Praktische cursusinformatie

 

AANPAK

Georgia O'KeeffeBij alle cursussen en lezingen wordt gebruik gemaakt van PowerPoint presentaties.

De cursussen van 12 lessen en de zomercursussen van 5 lessen hebben het karakter van een hoorcollege reeks.Tijdens de eerste les ontvangt de cursist een map met artikelen over een aantal kunstenaars die besproken worden. De lessen duren anderhalf uur met tussendoor een pauze van ongeveer een kwartier. Voor en na de lessen, en in de pauze, is er gelegenheid om vragen te stellen en om boeken in te kijken. De lessen kunnen tot een kwartier uitlopen!

VOOR WIE

Edward HopperDe cursussen kunstgeschiedenis van 12 lessen en de zomercursussen van 5 lessen zijn bestemd voor iedereen met belangstelling voor kunst en cultuur. Kunsthistorische voorkennis is niet noodzakelijk.

EXCURSIES/ MUSEUMBEZOEK/ GASTLESSEN/ATELIERBEZOEKEN

Leo GestelDe laatste lessen van de lange cursussen (van 12 lessen) bestaan uit museumbezoeken. De cursist kan kiezen uit een ruim aanbod. Sommige uitstapjes houden verband met het thema van de cursussen, andere weer helemaal niet. De ene keer is het de docent zelf die een rondleiding geeft, de andere keer zal dat een gastspreker zijn. Er worden ook regelmatig gastlessen en atelierbezoeken georganiseerd. Suggesties zijn welkom! 

PROEFLES

paula dietz Gele Vogel ongeveer 1963

Belangstellenden die nooit eerder een les hebben bijgewoond mogen een gratis proefles, of gratis lezing volgen.

 

LESSEN INHALEN

Kunt u een keer niet op de dag waarvoor u zich heeft ingeschreven, dan bestaat er meestal de mogelijkheid om aan te schuiven bij een andere bijeenkomst van die week over hetzelfde onderwerp. Wel even doorgeven aan de docent.

 

HET VOLGEN VAN EEN HALVE CURSUSPapier17062019_0026

In sommige gevallen is het mogelijk om een halve cursus te volgen. De cursist betaalt dan ook de helft van de cursus.

 

 

HET JAARPROGRAMMA

In een jaar worden telkens twee cursussen van 12 lessen gegeven. Eén die start in de derde week van september, en één die start in de derde week van januari. Eind mei of begin juni starten zomercursussen van 5 lessen. De beeldende kunsten staan centraal, maar regelmatig worden er verbanden gelegd met literatuur, theater en andere kunstuitingen.

TIJDSTIP VAN DE CURSUSSEN

Art Nouveau morris23082018De cursussen van 12  lessen kunnen gevolgd worden op de dinsdag-woensdag- donderdag en vrijdagochtend. De lessen zijn van 10.00 tot 11.30 uur. Behalve op donderdagochtend. Dan is er een les van 9.30 tot 11.00 uur, en een les van 12.00 tot 13.30 uur. De zomercursussen van 5 lessen kunnen gevolgd worden op de donderdag-en vrijdagochtend (10.00 tot 11.30 uur).   De lessen kunnen soms tot een kwartier uitlopen!

KOSTEN

Van DoesburgDe cursussen van 12 lessen kosten  € 150,00, de zomercursussen kosten  € 75,00.  Met de PEP-Vrijwilligerspas ontvangt u 10 % korting. Ook met de Cultuurkaart L-V, ontvangt u 10% korting.Voor meer informatie: PEP-Den Haag en https://www.senw-lv.nl/

De online lessen kosten € 100,00 

AANMELDING EN INFORMATIE

E-mail: abcurskunst@hotmail.com

 

of annemarieboorsma@gmail.com

of 070-3822130

Illustraties op deze pagina, van boven naar beneden: Georgia O’Keeffe, Muziek-roze en blauw II, 1919, olie op doek 88,9 x 74 cm, New York, Collection of Whitney Museum of American Art.  Edward Hopper, Hotel aan een spoorlijn, 1952, olieverf op doek, 79,4 x 101,9 cm, The Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, The Smithsonian Institution.  Leo Gestel, Herfstboom, 1910/1911, olieverf op doek, 71,5 x 47 cm, privé collectie, Paula Boorsma Dietz, De gele vogel, gobelin, 1962, prive bezit, Co Westerik, Paar, 1970, zeefdruk, William Morris, strawberry thief, textielontwerp, 1883, William Morris Gallery Londen, Theo van Doesburg, Danseressen/Dansfiguren, 1916, caseïne-en olieverf op eterniet, tweeluik, 2 x 48 x30 cm. Kröller-Müller Museum Otterlo.

Terug naar Homepagina/Cursusoverzicht